כחלק מתוכנית העבודה המעשית במכללת "תלפיות", השתתפו הסטודנטיות משנה א' ממסלולי הגיל הרך, היסודי, העל-יסודי, החינוך המיוחד, האנגלית והאומנות בסמינר בן יומיים, אשר התמקד במורשת השואה ובדרכי הוראתה. את האירוע הובילה ד"ר מיכל פלדמן, דקן הסטודנטים.
ביום הראשון, הסטודנטיות נהנו מהרצאה מעוררת השראה מאת אודי מלר, מרצה מ'יד ושם', שכותרתה הייתה "ממעמקים – חינוך במחנות העקורים". בהרצאה זו נחשפו הסטודנטיות לדמויות חינוכיות ואנשי רוח שעשו רבות כדי לשמר תפיסות חינוכיות בימים הקשים של השואה, תוך התמודדות עם אתגרים עצומים. הרצאה זו הדגישה את תפקידו המרכזי של החינוך והשפעתו על הדור הצעיר, בפרט במצבי משבר.
בהמשך היום, השתתפו הסטודנטיות בסדנה תחת הכותרת "השואה ואני", שבה השתמשו בכרטיסיות שיח שהנחו את הדיון על תפיסותיהן האישיות בנוגע לשואה. במהלך הסדנה, הסטודנטיות שוחחו על החשיבות של מודעות להיסטוריה ולמורשת.
בחלקו האחרון של היום, הוצגה בפניהן התפיסה החינוכית של מוסד 'יד ושם' והחומרים החינוכיים המיועדים לשימוש במערכת החינוך, תוך הדגשה על חשיבות ההבנה וההנחיה של נושא השואה לתלמידים.
ביום השני, יצאו הסטודנטיות לסיור לימודי באתר 'יד ושם', שם ביקרו בתערוכות השונות, במוזיאון לאומנות ובחדר השאלות הגדולות. הסיור היה מרגש, מלמד וחשוב.
הסמינר היווה חוויה מעשירה ומרגשת, אשר תרמה רבות להכשרת הסטודנטיות כמורות וכמחנכות בישראל, והדגיש את החשיבות של ההבנה והמודעות למורשת השואה, במיוחד בתקופה המאתגרת שבה אנו חיים.