על הקורס

קורס ייחודי ממוקד פרקטיקה שייתן לך את כל הידע והכלים להבין ולעבוד עם תלמידים מתקשים בשפה בחטיבה העליונה. הקורס כולל מעטפת מלאה של ליווי לכל אורך הקורס ולאחריו, חומרי לימוד ייחודיים, סרטוני הדגמה, ניתוחי מקרה וחיבור לשטח. בקורס נתמקד באבחון נכון ובניית תוכנית עבודה מותאמת, הבנת הנקרא בדגש על הוראת אסטרטגיות, הבעה בכתב, האתגרים ודרכי העבודה היעילות ביותר בהוראה מותאמת בקריאה למתקשים.

מתאים גם למורות מנוסות בעלות רקע של חנ"מ.

על המרצה

ד"ר יפית מורדוף

בעלת תואר שלישי בתחום אסטרטגיות למידה והוראה בשילוב מטה קוגניציה, וכן תואר ראשון ושני בחינוך מיוחד בהתמחות של לקויות למידה.

בעלת המרכז לאסטרטגיות הוראה ולמידה. מדריכת מורים וגננות בתחומי האוריינות המעבירה למעלה מעשור קורסים והשתלמויות מגוונות למורים בתחומים שונים: הוראה מתקנת, לקויות למידה, פיתוח חשיבה ועוד.

מלווה בתי ספר בתהליכים פדגוגיים המתמקדים בלמידה דיפרנציאלית בשפה ומתמטיקה, הוראה לתלמידים מאתגרים, הטמעת אסטרטגיות למידה במסגרת בית הספר.  מפתחת חומרי למידה ייחודיים ומשחקים דידקטיים בשפה ובחשבון.

רק אצלנו …

קורס ייחודי  ממוקד פרקטיקה שכולל מעטפת מלאה של ליווי מלאה לאורך הקורס, דגש על היבטים מעשיים (מה בתכל'ס עושים) ורגשיים בקרב תלמידים בחטיבה.
חומרים רבים וייחודיים שניתנים לאורך הקורס, סרטוני הדגמה של תלמידים מתקשים. דגש על ניתוחי מקרה וחיבור לשטח. ליווי ומענה על שאלות באופן שוטף גם במהלך הקורס וגם לאחריו. הקורס מתאים גם למורות מנוסות בעלות רקע של חנ"מ.

שיטת הלימוד

הקורס נלמד באופן מקוון: למידה בזום משולבת למידה אסינכרונית.
ניתוחי מקרה מהשטח.
סרטוני הדגמה של תלמידים מתקשים.
קבוצת ווטסאפ יעודית לכל משתתפי הקורס יחד עם המרצה לחשיבה והתייעצות משותפת.
הקורס נלמד באופן מקוון: למידה בזום משולבת למידה אסינכרונית.
הקורס נפתח בשני מחזורים סמסטר א' וב'.

נושאי המפגשים

הוראה מותאמת בקריאה – פרקטיקות לעבודה עם תלמידים בוגרים המתקשים בקריאה- הבנת הקשיים , מיפוי ובניית תוכנית עבודה מותאמת. חקר מקרים של תלמידים מתקשים בקריאה ובניית תוכניות מותאמת.

הוראה מותאמת בהבנת הנקרא – מיפוי ובניית תוכניות מותאמת, ניתוח תוצרים והתאמת אסטרטגיות לכל אחד מהקשיים. הסבר על אסטרטגיות על ואסטרטגיות ספציפיות, היבטים לשוניים, ניתוח סרטוני הדגמה, מיפוי ובניית תוכנית מדוייקת בהלימה לקשיים.

הוראה מותאמת בכתיבה – פרקטיקות יעילות לטיפוח הבעה בכתב, מענה על תשובות, סיכום למבחן.

דרישות הסמכה

• הגשת המטלות לאורך הקורס
  • כתיבת עבודה מסכמת

לפרטים והרשמה

ניתן לפנות למנחת הקורס 055-3057310
1-800-071-500 או בווטסאפ 054-9656631

על מנת לשריין מקום במכללה נא להירשם באחד מהלינקים הבאים: דרך רישום הסתדרות, או דרך רישום עגור

כיצד מגישים את הקורס לקרן השבתון?

היכנסו לקישור: להגשת תוכנית לקרנות השתלמות הסתדרות המורים, או, להגשת תוכנית לקרן עגור (ארגון המורים העל יסודיים)

• בחרו בהגשת שינוי תוכנית לשנה המתאימה
  • הזינו מספר תעודת זהות ותאריך לידה לצורך זיהוי
  • בטבלה העליונה (טבלת שעות החובה) הזינו את פרטי הקורס במדוייק, כמפורט להלן:

שם הקורס: הוראה מתקנת בשפה לעל יסודי
היקף: 4 ש"ש
מוסד: 2460 מכללת תלפיות חולון

author
ראש התכנית ד"ר יפית מורדוף דוא״ל office.yafit@gmail.com
  • תנאי קבלה
    • מיועד למורים בשבתון בעלי תעודת הוראה
  • ימי לימוד במכללה ימי חמישי